Táboroztunk iskolánkban

            A 2019/2020-as tanév nem a megszokott módon zajlott. A március közepétől tartó digitális oktatás újszerű volt, de gyerek, szülő, pedagógus számára is szokatlan. A 3 hónap karantén után nagy örömünkre szolgált, hogy kiírták az Erzsébet napközis tábor pályázatát. Iskolánk 2 turnusban 3 csoporttal pályázott és nyert.

A felső tagozatosok 34 fővel és 3 nevelővel július 6-10-ig táboroztak, az alsósok július utolsó hetét töltötték együtt. Mindkét hét programokkal, élményekkel gazdagon záródott. Hétfőn és pénteken az iskola területén, míg a többi napon külsős helyszínen voltak programjaink.

Az első napon egy kisfilmet néztünk meg a járványhelyzettel kapcsolatosan, a helyes higiéniai szabályok betartásáról. Kipróbálhatták gyerekeink a Zumbát, egy jól felépített edzésen vehettek részt, illetve nem maradhattak el a focimeccsek, a kézilabda, a méta, a pingpong. Játszottunk „Fele sem igaz” vetélkedőt, kártya, társas- és közösségi játékokat. A kézműves foglalkozáson szalvéta-képeket, karkötőket, könyvjelzőket készítettek tanulóink. A hét utolsó napján a felelős állattartásról hallottunk egy nagyon jó előadást, és egy barátságos, szálkás szőrű tacskó is megörvendeztetett bennünket. Játékos foglalkozás keretében azt is átérezhettük, mit éreznek a kutyák, ha egyszerre sokan meg akarjuk simogatni őket vagy éppen egy gyerekcsapat zajong mellettük. Ebből a táborból sem hiányozhatott a tekézés. Vidám, “vizes” csapatversenyeket is játszottunk a nagy melegben.

Kedden Szombathelyre kirándultunk, ahol a Vasi Skanzen házai között ismerkedtünk a régmúlt idők életkörülményeivel, az emberek szokásaival, mindennapjaival. Szerdán Badacsonyba utaztunk, a tanúhegyek szépségében gyönyörködtünk és felelevenítették a gyerekek, mit is tanultak a vulkanizmusról. A Balaton hűs vizében is megmártóztak. A csütörtök az önfeledt strandolásról szólt a Mesteri fürdőben, ahol nagyon jól éreztük magunkat.

Programokban nem volt hiány, és közben nagy beszélgetések, hangos nevetés jelezte, hogy mindenki jól érzi magát. Reggelente együtt reggeliztünk, naponta tízórai, uzsonna és bőséges, nagyon finom ebédeket fogyasztottunk, illetve jégkrém, fagyi is jutott mindenkinek. A zárónapon egy kis értékelés után minden táborozó jelképes ajándékkal távozhatott. Öröm volt együtt lenni és látni a mosolygós, csillogó tekintetű gyermekeket.