Új tanév kezdetén


„Szünetünk véghez ért, a szeptembert köszöntjük,
Kíváncsian állunk elé: hát hajrá, új tanév!”


Az új tanév küszöbén a kis elsősöket a tanító nénik várták egy kötetlen játékra, ismerkedésre a Szent Imre Általános Iskolában augusztus 29-én. Az iskolahívogatón számukra először szólt a csengő, megismerkedtek egymással, beültek az iskolapadba, vidáman mondókáztak, játszottak, énekeltek.
A tanévnyitó szentmisén már az iskola nagyobb közössége is megismerhette az új kisdiákokat, hiszen a hagyományokhoz híven emléklapot vehettek át. A szentmisében János atya az evangélium szavaival biztatta a gyerekeket: igyekezzenek ők is minél több jót tenni, egymásnak segítői lenni az iskolában. Az alázatosság és a szerénység követendő tulajdonság, ahogy a példabeszédben is hallhattuk.
A szentmisét követően Molnár Terézia igazgatónő felidézte a nyár néhány pillanatát. Szívesen gondoltunk vissza az Erzsébet táborokra, a napközis és a balatoni „ottalvós” táborra. A szülőktől együttműködést, segítséget kért az egész tanévre, és azt, hogy biztassák gyermekeiket a jó eredmények elérésére. Szabó Debóra és Szabó Zita 2. osztályos tanulók Mentovics Éva versével az iskolai örömöket elevenítették fel:

„Ne higgyétek, hogy csak munka,
móka is van rengeteg.
s aki szorgos, jutalomra,
piros pontra szert tehet.

Ott állnak az irkán szépen
piros díszbe öltözve
s oda-oda kacsintanak
a szomszédos ötösre.


Ezt kívánjuk valamennyi diákunknak a tanév minden napjára!