Nagyböjti lelki nap


A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon nagyböjti lelki napot tartottunk, így készülve Krisztus feltámadásának ünnepére.
A nagyok elvégezték szentgyónásukat, majd ünnepi szentmisén vettünk részt. A szentbeszédben Rátkai István diakónus arra hívta fel figyelmünket, hogy Isten naponta ösztönöz bennünket, kövessük őt. Tanítványnak, kereszténynek lenni azt jelenti, hogy megmutatjuk, szeretjük Istent. István atya biztatott bennünket, merjünk önmagunk lenni, hiszen mindannyian értékesek vagyunk. Fedezzük fel a jóságot, ami bennünk van. Ebben segít minket Isten, nyissuk ki előtte ajtónkat, engedjük be az életünkbe. A délelőtt során az alsó tagozatosok a tanító nénik és segítő fiatalok irányításával húsvéthoz kapcsolódó jelképeket készítettek. A felsősök keresztúton vettek részt, majd kisebb csoportokban fontos kérdésekről beszélgettek: Elfogadom-e magamat, megbecsülöm-e talentumaimat? Melyek a jó és rossz tulajdonságaim? Milyen vágyaim vannak?
Hálásak vagyunk Béla atyának a lelki nap megszervezéséért. Köszönjük Péter atya, Csaba atya és István atya szolgálatát, Balázs kispapunk és a fiatalok segítségét.
Szeretettel kívánunk Mindenkinek a feltámadás örömében gazdag, áldott
húsvétot XVI. Benedek pápa szép gondolatával: „Hadd világítson be húsvéti örömöd titka mint a hajnalfény, napjainkba.”


Fotók: Bödör Zsolt