Adni jó!

A Szent Imre Általános Iskola hatodik osztályos tanulói úgy döntöttek idén, hogy december hatodika alkalmából nem kapni, hanem adni szeretnének. Az egyik szülő – Gábor Erika – ötlete nyomán indult útjára az akció, melyben a gyerekek a Mikulás segítőiként adományokat gyűjtöttek az osztályban, saját zsebpénzükből is áldoztak a jó cél érdekében.

A kezdeményezést a szülők is támogatták, osztályfőnökük, Kati néni pedig arra kérte a gyerekeket, hogy közösen döntsék el, kinek szeretnének segíteni az idén. Választásuk a Meggyeserdei Menedék Alapítványra esett, ahol számos kutyus mellett kecskék, birkák, lovak, galambok is befogadásra lelnek.

Az összegyűjtött több mint ötven kilogrammnyi kutyatápot, konzervet és szalámit advent utolsó szombatján szállították házhoz a Mikulás szorgos segítői. Felajánlásukhoz csatlakozott két jánosházi kereskedés is, Perendiné Zsuzsa néni, valamint Nagy László és felesége Elvira, akik szintén kutyatápot ajánlottak fel. Mivel sajnos sokan betegek voltak, így az osztály képviseletében néhány lelkes diák, szüleikkel és osztályfőnökükkel kiegészülve érkezett meg a Devecser melletti menhelyre, ahol ajándékuknak nagyon örültek. Minárcsik Sándor, a menedék alapítója körbe is vezette a lelkes kis csapatot, akik kecskét etettek, kutyát sétáltattak, és együtt örültek szombat délután. A közösségi program jövőre is folytatódik, hiszen az osztály a tervek szerint tavasszal újra meglátogatja majd a menhelyet. Köszönjük a szülőknek a felajánlásokat és a fuvarozást.

Kostyák Borbála írása