Mesedélután alsósoknak

“Erdő, mező, hegy, völgy, falu… minden mesél itt. A mesék földje ez – csuda-e, ha szép csendesen mesemondóvá nő a gyermek?” (Benedek Elek)

Kostyák Bori néni örömmel, lelkesedéssel mesélt a gyerekeknek Misiről, aki még gyerekkorában jött rá, hogy érti a zöldségek és a gyümölcsök beszédét. Már felnőtt, s hol máshol dolgozna, mint egy zöldséges üzletben? Ott aztán csuda dolgok történnek! Ezekből a történetekből kaptunk ízelítőt Bori nénitől a mesedélutánok első részében. A könyvéből életre keltek a történetek, amkor részleteket olvasott belőle. Ezt követően a gyerekek kezükbe vehették a mesekönyv “szereplőit”, ismerkedhettek a zöldségfélékkel: Pityóval, a krumpligyerekkel, Fuszullyal, a zöldbabfiúval és a többiekkel. Találgatták a ritkábban használt zöldségek nevét, pl. a zellerét. A brokkolit, a káposztaféléket, de még az avokádót is ügyesen felismerték. Aktívak, figyelmesek, érdeklődőek voltak.

A délután második részében kezdetét vette a játék, természetesen “zöldséges” társasjátékokkal és memóriakártyákkal, közben szívesen csipegettük a finom szőlőt. Köszönjük, Bori néni, nagyon örültünk a meséknek!