Zarándoklat Szentgotthárdra

Élménydúsan indult ez a hét iskolánkban, ugyanis szeptember 26-án, hétfőn Déri Péter atya jóvoltából Szentgotthárdra zarándokolt három felsős osztályunk.

A városban Bodorkós Imre atya fogadott minket. Elsőként a gyönyörűen felújított barokk templomot tekintettük meg. Az épület múltjáról Imre atya beszélt nekünk, majd Déri Péter atya bemutatta a legszentebb áldozatot, a szentmisét. A helyi katolikus iskolában aztán elfogyasztottuk a tízórainkat, s kicsit felfrissültünk.

A következő programunk az egykori ciszterci kolostor épületének megtekintése volt, ahol jelenleg a polgármesteri hivatal és a kormányablak működik. Az élvezetes idegenvezetés során nemcsak a nemrégiben átadott helytörténeti kiállítást nézhettük meg, hanem beléphettünk az egykori társalgóba is. Ahogy megtudtuk, itt zajlanak napjainkban a testületi ülések. Ezt követően betértünk az egykori refektóriumba, amelyet napjainkban házasságkötő teremként, illetve kiváló akusztikájának köszönhetően koncertteremként használnak.

A belvárossal való ismerkedés után Zsidára zarándokoltunk. Útközben Péter atya felidézte nekünk  Boldog Brenner János életét, utolsó napjait. A vértanúság helyén aztán közösen imádkoztunk önmagunkért, családjainkért, iskolánkért.

Fáradtan, de lelkileg feltöltődve térhettünk haza. Köszönet Péter atyának és segítőjének, Szántó Adrián kispapunknak a szép napért, Bodorkós Imre atyának pedig a kedves fogadtatásért.

Martonné Böröcz Ramóna írása