Veni Sancte és tanévnyitó

Ünnepi szentmisére gyűltünk össze szeptember 4-én, hogy a Szentlélek segítségét kérjük az előttünk álló feladatokhoz. Azért, hogy az új tanév bővelkedjék örömben, sikerekben, együtt eltöltött vidám programokban. Imádkoztunk azért is, hogy békében és egészségben teljenek a napjaink. Péter atya az áldozatvállalás fontosságára tanított bennünket. Talán ami ma lemondás, nehéz, és áldozatnak éljük meg, az a jövőben sokszorosan megtérül, “gyümölcsöt terem”.

Szabó Debóra 5. osztályos tanulónk egy kicsit még alkudozott a nyárral a tanévnyitó elején:
“Kedves Nyár! Nem így beszéltük meg! Júniusban alkut kötöttünk. Arról volt szó, hogy örökké tartasz. Belementél, hogy a fagyim soha nem olvad el…”
Aztán mégis elkezdődött az újratervezés… ha már itt vagyunk, próbáljuk meg a legjobbat kihozni belőle! Az új iskolaévet köszöntötte még Szabó Natália, Pongrácz Hunor és Tóth Gergő.

Iskolánk kis elsősei emléklapot vettek át iskolába lépésük alkalmából. Sok szeretettel köszöntjük őket! Szívünkben és lelkünkben tele vagyunk új tervekkel, új ígéretekkel, a feladat “csak” annyi, hogy az elérhető legjobb eredményre törekedjünk. Teréz néni ehhez kívánt mindannyiunknak lelkesedést és kitartást az új tanévben.

Fotó: Bödör Zsolt