Egészségnap az iskolában

November 11-én a hagyományos tanórák nélkül telt a nap az iskolában. Az egészséges életmódhoz kapcsolódott minden programunk valamennyi helyszínen. Ily módon is igyekeztünk felkészíteni szervezetünket a közelgő télre. Meghívott vendégeink a témához kapcsolódva tartottak előadást, beszélgetést a gyerekekkel. A kisebbek a fog- és a kézmosás fontosságát ismételték át a védőnéni segítségével, majd az egészséges ételek fontosságáról is szó esett.


A gyerekek együtt tornáztak Etelka nénivel, majd az osztályprogramok következtek. Természetesen nem maradhatott ki a kóstolás sem, hiszen 9 órára már terített asztal várta őket a hosszú folyosón. Szemet gyönyörködtető finomságok sorakoztak az asztalon, gyümölcs- és zöldségfélék, egészséges étkek sokféle módon elkészítve.


A felsősök küzdősport-feladatokkal és játékos bemelegítéssel kezdtek. Később a szenvedélybetegségek témában hallhattak előadást, majd kezdetét vette az állomásokból álló csapatverseny, minden helyszínen más-más feladattal. Izgalommal vetették bele magukat a feladatokba, és természetesen nem maradhatott ki a szabadtéri sportolás sem. Örülünk, hogy az enyhe novemberi időben sokat lehettünk a szabadban is.
A folyosón mindenki kedvére kóstolhatta a finomságokat a nap folyamán, amelyek a szülők segítségével készültek, nagyon finomak és sokfélék voltak. Nagyon szépen köszönjük a sok segítséget!
Délután kézműveskedésre és szabadtéri játékokra is jutott idő. Reméljük, mindenki jól érezte magát!


Fotó: Bödörné Lakos Katalin, Havasy Virág, Martonné Böröcz Ramóna, Schinkovicsné Somogyi Teodóra, Szabó-Bodor Antónia, Szabó Judit