Színes programok

A Lázár Ervin Program segítségével az elmúlt időszakban több helyen jártak diákjaink.

A negyedikesek és hetedik osztályosok a celldömölki Ádám Jenő Zeneiskolában a Budapesti Filharmóniai Társaság remek előadásán vettek részt. Aktív részesei voltak a műsornak, énekeltek, játszottak az előadókkal. Helyet kapott a műsorban a népmese, a magyar nyelv, szó volt Bartók Béláról, meghallgattak egy Radnóti-verset. A vonósnégyes a gyerekekkel együtt zenélt, népdalokat is énekeltek. Megtapasztalhatták a zene összetartó erejét és örömét.

A nyolcadikosok Budapesten, a Nemzeti Színházban a magyar irodalom egyik gyöngyszemét, a János vitézt nézték meg, átélhették kalandjait. Felmentek a színház kilátójába, szétnéztek a színház kertjében és szoborparkjában, és a szomszédságban található Müpát is meglátogatták.

A negyedikeseknek még egy kirándulásban volt részük. Gyönyörű tavaszi időben szabadtéri múzeumban jártak, Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeumban. A múzeumpedagógiai előadás címe így szólt: “Aki nem dolgozik, ne is egyék”. A gyerekek számára izgalmas kihívás volt a szervezők által készített feladatsorok megoldása. Örömmel teljesítették a feladványokat: rendet raktak, mosogattak, kecskéket etettek, vizet hoztak a kútról… Munka volt a javából! Indulás előtt jó étvággyal fogyasztották el a hagyományos sajtos pogácsát, amelyet szívesen kínáltak a vendéglátók.

A második osztályosok színházi előadáson vettek részt. Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi meséjét mutatta be Celldömölkön a Soltis Lajos Színház. A gyerekek örömmel meséltek az előadásról, nagyon tetszett nekik.

Minden csoport örült a lehetőségeknek, élményekkel megrakodva tértek haza!