Erzsébet-tábori élményeink

A tanévzárást követő hét szuperul telt.  Hétfőn a Kőszegi-hegységben  egy fárasztó, de annál inkább kalandosabb túrázásban volt részünk. Kedden meglátogattuk a Veszprémi Állatkert lakóit, aminek szintén nagy sikere volt. Ilyen hőségben persze a fürdés sem maradhatott ki, ezért szerdán az utunk egyenesen a Mesteri fürdőbe vezetett, ahol mindenki kedvére hűthette le magát. A jól eső fürdőzést másnap megismételtük, ezúttal a Balaton vizében. A tökéletes víz mellett lehetőségünk nyílt megtekinteni a Balaton Múzeumot, amiről később lelkesen meséltünk egymásnak.

Az utolsó napon tanárok és diákok vették ki a részüket abban,  hogy jobbnál jobb feladatokkal lássanak el minket. A csapatjátek szuper volt,de  izgalmas percek vártak ránk a szabadulószobában is. A hét lezárásaként iskolánk egykori diákja, Tóth László jóvoltából betekintést nyerhettünk  vadászkutyák mindennapjaiba, a bátrabbak pedig kígyókat és gekkókat vehettek a kezükbe. Köszönjük Gyöngyi néninek a szuper szervezést, és a jó kikapcsolodást nyújtó programokat tanárainknak. Örömmel fogunk visszatekinteni erre az időre is.
Marton Dorka, 8. osztály

Idén júniusban ismét egy felejthetetlen hetet töltöttünk el iskolánkban az Erzsébet tábor keretein belül. Minden évben izgatottan várjuk a nyár ezen hetét, hiszen tanulás nélkül lehetünk együtt iskolatársainkkal.A tábor első napját az iskola területén töltöttük el. A népi játékoké volt a főszerep, mindenki talált a kedvére való elfoglaltságot. Megismerkedtünk több játékkal is, nagy kedvenc volt a kakaspofozó.

A délelőtt úgy elszállt a játékkal, el sem hittük, hogy már ebédidő. Délután színházzal szórakoztattak minket, majd a nap fénypontjaként meglátogattak minket a tűzoltók. A forróságban igazán üdítő volt a locsolkodás, csurom vizesen, élményekkel tele mentünk haza.

Kedden Balatonedericsen az Afrika Múzeumba kirándultunk el. Érdekes előadást tartottak Afrika állatvilágáról. Sok állatot nézhettünk meg, nagy kedvenc volt a puputeve és a zebra. Megismerkedhettünk Huluval, a bagollyal is, aki már 52 éves. Szerdán a tikkasztó melegben igazi felüdülés volt a Mesteri fürdő. Egész nap strandoltunk, játszottunk.

Csütörtökön a Ság hegyen túráztunk, a hegyről gyönyörű kilátás tárult elénk. Nem fáradtunk el eléggé, így még a játszótérre is maradt energiánk.

Az utolsó napot ismét az iskola területén töltöttük el. Vendégünk volt két vadászkutya, gazdája pedig érdekes történeteket mesélt a vadászkutyák életéről. Ezután hüllőkkel is találkozhattunk. Simogathattunk gekkókat, kígyókat. A bátrabbak nyakukba is vehették a királypitonokat. 

Végül egy kis koncertet is kaptunk Halász Judit dalaiból.Élményekkel teli, mozgalmas hetet tudhatunk magunk mögött. Köszönjük!
Gombkötő Kornél, 4. osztály