Édesapák ünnepén

Március 19-e Szent József főünnepe. József, a názáreti ácsmester apukaként, édesapaként nevelte Jézust. Ferenc pápa úgy fogalmaz, hogy Szent József a csöndes engedelmesség embere, aki magára vette az apaság terhét, amely nem tőle, hanem az Atyától származott. Így vált ez az ünnep az apák napjává.

Ezen a napon szeretettel köszöntünk minden apukát, édesapát! Fogadják szeretettel a gyerekek csodaszép munkáit és szívből jövő írásait.

“Az én apukám nem Batman, vagy Superman, de még csak sztár sem, de számomra a legnagyobb hős és pédakép. Édesapa erős, céltudatos, szorgalmas ember. Jószívű és segítőkész. Mindig mellettünk van, ha kell. A testvéremmel szerencsések vagyunk, hogy ilyen apukánk van. Őt is mindig terelte a helyes úton, és segített fontos döntéseket hozni. A nővérem is hálás szívvel gondol apukánkra, mert tudja, hogy sok mindent köszönhet neki. Nekem is sokmindent tanít, próbál felkészíteni a lassan kezdődő nagybetűs életre. Csak köszönni tudok neki! Arra kérem a jó Istent, hagyja még meg nekünk nagyon sokáig.” (V. Bence)

“Azért szeretem az apukámat, mert nagyon jószívű és engedékeny. Apával nagyon szeretek kártyázni. Azért nézek fel rá, mert felelősségteljes, és ha nagy leszek, olyan szeretnék lenni, mint ő. Hálás vagyok neki, amiért rengeteg dologra megtanított. Apának mindig a családja az első.” (Sz. Blanka)

“Egy kis verset súgott nekem a szerető szívecském,
Megtanultam, el is mondom édesapák ünnepén.
Reggel imám azzal kezdem, este azzal végzem,
Az édes jó apámat áldja meg az Isten.” (2. osztályos gyerekek verse)

“Nem hoztam csokrot, nem hoztam csokit, de ma egész nap nézheted a focit. Szíved mélyén angyal vagy, mert én így szeretlek apukám. Boldog apák napját!” (H. Anna)

“Az én apukám a legklasszabb apuka. Sokat lógunk együtt, sokat kirándulunk. Nagyon szeretek vele lenni. Sok közös emlékünk van. Nagyon szeretem őt.” (L. Kata)

“Az apa egy szuperhős. Nem mondom, hogy Superman, de amikor Superman filmet nézünk, apa nincs ott. Amikor apa itt van, akkor Superman-t nem látjuk. Az én apukám egy szuperhős.” (K. Bori)

“A legjobb apuka
Nekem jutott,
Nem csoda, hogy most verset írok.
Kedves, erős, törődő,
Persze, nálunk ő a családfő.
Apák napja alkalmából,
Verset írtam apukámról.
Szeretném neki megköszönni
A sok jót, amit tudott adni.
Nagyon sokat mesélhetnék,
Mégis, csak egy gondolatot mondanék:
Hálás vagyok, hogy ilyen édesapát adott nekem az ég!” (M. Dorka)