Mindannyian testvérek

Kedves Szülők!

Iskolánk fenntartója, dr. Székely János püspök úr kérésére intézményünk is bekapcsolódik a „Mindannyian testvérek”(vagy más néven Afrika) programba.

A programról a tanulók osztályfőnökeiktől, nevelőiktől tájékoztatást kapnak. 

A kb. 4 millió halottat követelő közép-afrikai háború után nagyon sok gyermek maradt árván. Közülük 80 gyereket fogadtak be és nevelnek az Agnus Dei (Frauenberg) katolikus közösség-hez tartozó nővérek.

Február 8-12. között egy perselyt teszünk ki az osztályokba, oda tehetik adományaikat a gyerekek. 

Az adományokat a Szent Márton Köpenye Alapítvány elkülönített bankszámlájára továbbítjuk az iskolából, az alszámla megnevezése “Mindannyian testvérek” , a bankszámlaszám: 11747006-27260324. A gyűjtés célja a Mbunda-i árvaház megsegítése, a gyerekek szálláshelyeinek javítása, ill. új épületek építése (ott egy új ház felépítése kb. 40 dollár, mert a téglát maguk készítik), ágyak, cipők, gyógyszerek, élelmiszer (kb. 3-4 hetente esznek húst), egy tanító fizetése, játékok, tanterem felújítás.

A gyermekek adománya attól lesz értékes, ha valamiről ténylegesen le tudnak mondani (pl. egy szelet csokiról), hogy segítsenek.

Akinek arra van lehetősége, hogy nagyobb összeget adományozzon, amit nem szeretne gyermekére bízni, kérjük, hogy febr. 8-12. között a titkárságra juttassa el. Természetesen utalhatnak közvetlenül a megadott bankszámlaszámra is.

Mbundai árvaházról videó és képek:

Segítőkészségüket ezúton is hálásan köszönjük!

Tisztelettel: az Iskolavezetés