Elbúcsúztak végzőseink

„Most búcsúzunk és elmegyünk,
a mi időnk lejárt. 
Itt hagyjuk kedves iskolánk, 
indulunk messze már.”

Az általános iskolai ballagás fontos, szép állomása a diákéveknek. Még akkor is, ha az nem a hagyományos helyszínen történik, hiszen ebben a tanévben ez nem volt lehetséges. Örülünk, hogy június 12-én a jánosházi plébániatemplomban lehetőségük volt hálát adni az elmúlt nyolc évért végzős diákjainknak és szüleiknek.

A hálaadó szentmisén Tokár János atya köszöntötte a gyerekeket, szentbeszédet mondott Bodorkós Imre atya, aki több évig volt a gyerekek hitoktatója, lelkipásztora. Beszédében felhívta a gyerekek figyelmét az igazi emberi kapcsolatok fontosságára, a valódi Isten-kapcsolatra és az egyediségre, mint emberi értékre. A szentmise végén a diákok felelevenítették az iskolai éveket, emlékeket idéztek, köszönetet mondtak szüleiknek és nevelőiknek, majd a hetedikesek képviselői búcsúztatták őket versekkel és dallal. Igazán megható volt a szülők meglepetése. Minden mondatuk a szeretet egy-egy megnyilvánulása volt, s tanúságot tettek hitükről. Molnár Terézia igazgatónő visszaemlékezett a nyolc évvel ezelőtti kisgyerekekre, akiknek négy évig Dóra néni egyengette az útját szeretettel és türelemmel. Felidézte az 5. osztályba lépést is, amikor Zsolt bácsi vette át az osztályfőnöki teendőket, és formálta közösséggé a csoportot. Majd mesélt együtt megélt műsorokról, kirándulásokról (köztük a felejthetetlen négynapos erdélyi útról), programokról, mosolyt csalva ezzel a gyerekek arcára.  Köszönetét fejezte ki a szülőknek, akik támogatásukkal, kreatív ötleteikkel segítették az osztály életét.

A búcsúztató végén Kiss András polgármester úr és János atya jutalmakat adott át a végzősöknek. Polgármesteri elismerésben részesült szorgalmáért, közösségi tevékenységéért Filipánics Lili, Németh Cintia és Rába Sára. Szent Imre-plakettet kapott kulturális tevékenységéért, az egyházközség életében végzett munkájáért Kelemen Zétény. Az Egyházért és Plébániáért-díjat Horváth Levente vehette át. Hűségesek voltak a templomi szolgálatban, ezért elismerésben részesültek: Jakab Noel, Kovács Balázs, Kelemen Zétény, Németh Benjámin és Szabó Benjámin. Gratulálunk valamennyiüknek! Sok szeretettel kívánjuk, hogy minden diákunk megtalálja a helyét a választott középiskolájában, kívánunk szép, örömteli diákéveket!

Kedves Gyerekek! Az eltelt évek összekötnek bennünket. Reméljük, szép emlékeket visztek magatokkal képzeletbeli tarisznyátokban. Általános iskolátok mindig visszavár benneteket!