Látogatás a Tájházban

November 26-án osztályunk hon- és népismeret órán ellátogatott a Vashosszúfalui Tájházba. Kardos Andrea jegyző asszony, a tájház megálmodója nagy szeretettel fogadott bennünket. Örömmel és lelkesen beszélt gyűjtőmunkájáról, a múlt értékeinek és a hagyományok megismerésének fontosságáról.

Bemutatta nekünk a ház fontos részeit: a konyhát, a tisztaszobát és a pajtát. Szinte egy időutazáson vehettünk részt, megismerhettük elődeink életét, használati tárgyaikat. Nagy öröm volt számunkra, hogy kipróbálhattunk régi játékokat is, pl. a gólyalábat és a lépegetőt.

Helybeli kedves nénik, Andrea néni segítői finom házi süteménnyel és fahéjas teával is megkínáltak bennünket, az asztalokon pedig gyönyörű kézműves termékeket csodálhattunk meg.

Köszönjük Andrea néninek a tartalmas és érdekes programot, sokat tanultunk tőle. Minden szava, mozdulata sugározta felénk jelmondatát: „Múlt nélkül nincs jövő, gyökerek nélkül nincs új hajtás.”

Köszönjük plébánosunknak, Tokár János atyának és Kiss András Attila polgármester úrnak, hogy kisbuszokkal segítették közlekedésünket.

A 6. osztályosok