Diákönkormányzat iskolánkban

Iskolánkban is működik a Diákönkormányzat (DÖK). A DÖK vezetőség munkájában minden felsős osztály 2 tanulója vesz részt, akiket az osztályok titkos szavazással választottak. A 2019/2020. tanév diákönkormányzatának tagjai: Patyi Regina, Patyi Ágoston, Kovács Borbála, Boross Huba Mátyás, Marton Dorka, Dikovecz Áron, Rába Sára és Szigeti Ramóna. A DÖK elnöke Szigeti Ramóna 8.osztályos társunk. A DÖK segítő nevelője Vargáné Steiner Gyöngyi.

A DÖK legfontosabb feladata a diákok érdekeinek képviselete, az iskolai programok szervezésében, lebonyolításában való részvétel. A november 12-én tartott DÖK gyűlésen az előttünk álló konkrét feladatokról beszélgettünk.

  1. Minden osztályban véleményt gyűjtünk az iskolai étkeztetésről. A kérdőív elkészítését Boross Huba vállalta.
  2. Minden DÖK vezető a saját osztályában felméri, hogy társai osztálykeretben vagy iskolai „Mikulás buli” formájában szeretnék-e december 6-án ünnepelni Szent Miklós követét. 
  3. A DÖK határozott arról, hogy csatlakozunk a „Mosoly Manó” akcióhoz, ami karácsonyi ajándékok gyűjtését jelenti. Az otthon már megunt, de jó minőségű játékok felajánlásával örömet szeretnénk szerezni rászoruló gyerekeknek. A gyűjtés november 18-29-ig tart az iskolában. A DÖK tagok csomagolják az ajándékokat, a GLS futárszolgálat ingyenesen elszállítja, majd a Máltai Szeretetszolgálat juttatja el a családoknak az ajándékokat.

Köszönjük osztálytársaink bizalmát, ígérjük, hogy lelkesen végezzük feladatunkat, ezzel is képviselve a „szentimréseket”!

                                                                                  Patyi Regina DÖK tag