Tanulmányi kirándulás Budapesten

2019. október 8-án iskolánk 7. osztályos diákjai budapesti tanulmányi kiránduláson vehettek részt. 

Megtekintettük a Hadtörténeti Múzeum állandó kiállítását a Nagy Háborúról. A tárlatvezetés során érdekes és hasznos ismereteket nyerhettünk a háború okairól, a frontvonal és a hátország életéről, a harci-technikai eszközökről. Történelmi és földrajzi ismereteink elmélyítését interaktív játékok segítették. 

A Sziklakórház Atombunker Múzeumban életre kelt a múlt, részévé válhattunk az eseményeknek. A kórháznak fontos történelmi szerepe volt sürgősségi létesítményként mind a második világháborúban, mind az 1956-os forradalom során. Atombunkerré a hidegháború alatt fejlesztették, ésszigorúan titkos volt egészen 2002-ig. A Budai Vár alatti termekben megdöbbentő hitelességgel keltek életre a II. világháború, az 1956-os forradalom és a hidegháború történései. Találkozhattunk a mindennapi hősökkel – orvosokkal, nővérekkel, önkéntesekkel -, akik tanúbizonyságot tettek emberségükről a huszadik század legviszon-tagságosabb időszakaiban. 

Magyarok Nagyasszonya ünnepén felkerestük a budai vár ékességét, a Mátyás-templomot, ahol a „királyok útján” zarándokolhattunk, a Szent Imre – kápolnában külön is imádkoztunk családjainkért, iskolánkért.

A Déli 12 Étteremben finom, meleg ebéddel vártak bennünket. Az ismeretekben és élményekben gazdag program megvalósulását „A Szikla” Múzeumi Alapítvány pályázatán elnyert támogatás tette lehetővé. 

Nagyon jól éreztük magunkat!

Szent Imre Általános Iskola 7. osztálya