Lelki nap

2018. március 22-én, csütörtökön tartotta a Szent Imre Általános Iskola nagyböjti lelki napját.

A lelki napunkat Dr. Török Csaba professzor úr vezette. A nap kezdetén szentmisét mutatott be, vele együtt koncelebrált Németh Zoltán celldömölki plébános, a celldömölki Szent Benedek Katolikus Általános Iskola püspöki referense, Bodorkós Imre jánosházai plébános, iskolánk püspöki referense és Böjti Balázs káplán atya.

A szentmise után egy színdarabot adtak elő az iskola diákjai, amelyek a családnak szentelt esztendőben a Krisztus-követés családi vonásaira irányította rá a figyelmet. A darab Jézus korában játszódott. Ezután külön az alsósoknak, külön a felső tagozatosoknak tartott előadást, elmélkedést Csaba atya. Osztályszinten is a húsvét üzenetével kapcsolatos vetélkedők voltak. A leleményes nyolcadikosok interaktív módon bekapcsolták a versengésbe a plébánia volt lelkipásztorait, Kovács József zalaegerszegi káplánt, és Tóth András ikervári plébánost is.

Az iskola tantestülete és dolgozói együtt ebédeltek a lelkigyakorlat vezetővel és a lelkipásztorokkal. Délután a tantestület lelki továbbképzése rekollekciója volt. A fogyasztói társadalom és a Krisztus-követés témájában szólt vendégünk. A tartalmas lelkinap sok kegyelmet közvetített az iskola közösségének.

Horváthné Kulcsár Gyöngyi